sâmbătă, 24 aprilie 2010

Situaţiile extreme pot da naştere la atitudini extreme

În mod justificat există, în rândul populaţiei din judeţ, mai cu seamă în rândul populaţiei din zona de Nord a judeţului, o stare de nemulţumire şi neîncredere. Criză economică în sus, criză economică în jos, chestiunea este că dacă nu se vor relua lucrările la modernizarea drumului european, respectiv a DN 12 de la Sf. Gheorghe la Reghin şi mai ales pe tronsonul Topliţa - Reghin şi pe DN 15 de la Topliţa spre Borsec, care în momentul de faţă sunt impracticabile, vom asista la ieşirea oamenilor în stradă şi blocarea acestor drumuri.

De toate aceste nemulţumiri, deputatul Mircea Duşa, vicepreşedinte în Camera Deputaţilor, nu este câtuşi de puţin străin. Drept urmare - după cum ne-a informat - în ziua de miercuri, 21 aprilie a.c., a avut o discuţie cu directorul general al Companiei de Autostrăzi şi Drumuri, ocazie cu care s-a stabilit ca în cursul săptămânii viitoare să se plătească integral datoria pentru lucrările executate în anul trecut şi, imediat, să reînceapă lucrările lăsate de izbelişte în luna decembrie 2009, mai ales pe tronsonul Topliţa - Reghin, pe care nu s-a lucrat deloc.
Referitor la DN 15 - spunea d-l Duşa - s-au aprobat banii pentru reparaţiile capitale pe porţiunea din intersecţia Staţiei PECO din Topliţa până la Monumentul de la Secu. În funcţie de suma aprobată, se preconizează realizarea unui covor continuu de asfalt, iar pe porţiunea pentru care nu vor mai ajunge banii pentru covor asfaltic se vor face plombări.
D-l vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Mircea Duşa, şi-a exprimat speranţa că Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri se va ţine de cuvânt şi va începe lucrările aşa cum a promis, în caz contrar va interveni atât cât va fi nevoie pentru ca aceste lucrări să se reia şi să se finalizeze.

AURELIA ILUŢ

Sursa: http://www.informatiahr.go.ro/articole.html