vineri, 11 martie 2011

Un austriac vrea să construiască în Bucegi ZAMORA, o staţiune de cinci stele în valoare de un miliard de dolari

Un austriac vrea să construiască în Bucegi ZAMORA, o staţiune de cinci stele în valoare de un miliard de dolari. Un om de afaceri austriac a prezentat, miercuri, la un forum de afaceri, un proiect turistic de un miliard de dolari, pe care vrea să-l construiască pe Valea Prahovei.


Plecând de la constatarea că românii cheltuiesc anual 60 de milioane de euro pentru a-şi face vacanţele în Austria, Kurt Neuschitzer spune că le va aduce românilor Austria în Bucegi, cu ceea ce are ea mai bun: servicii de cinci stele şi "entertainment"."Aveţi de toate, natură, peisaje, munte, mare, dar vă lipseşte ceva. Acest ceva se numeşte entertainment!" Noul concept pe care omul de afaceri austriac Kurt Neuschitzer îl propune românilor prin construirea staţiunii de cinci stele Zamora este axat pe "distracţie".

detalii: StiriCovasna.blogspot.com

Ce mai vrei cu-a tale sfaturi / Dacă știi a lor măsură…

Fiindcă ne întâlnim foarte des cu personaje cu pretenții, dar care sunt limitate intelectual și care resping orice informație, idee ce depășește propriile limite, vă propun drept consolare 2 strofe din Glossa lui Mihai Eminescu:


Nu spera când vezi mişeii
La izbândă făcând punte,
Te-or întrece nătărăii,
De ai fi cu stea în frunte;
Teama n-ai, căta-vor iarăşi
Între dânşii să se plece,
Nu te prinde lor tovarăş:
Ce e val, ca valul trece.
………………………………………
De te-ating, să feri în lături,
De hulesc, să taci din gură;
Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,
Dacă știi a lor măsură;
Zică toţi ce vor sa zică,
Treacă-n lume cine-o trece;
Ca să nu-ndrăgeşti nimica,
Tu rămâi la toate rece.

Vizitatori UNIMEDIA și Facebook: Chirtoacă merită un nou mandat în fruntea Chișinăului


Vizitatori UNIMEDIA și Facebook: Chirtoacă merită un nou mandat în fruntea Chișinăului
Colaj: UNIMEDIA

Dorin Chirtoacă merită încă un mandat la cârma municipiului Chișinău. Cel puțin așa consideră internauții și vizitatorii UNIMEDIA, care au votat timp de o săptămână PRO sau CONTRA ideii - Încă un mandat pentru Dorin Chirtoacă în fruntea Capitalei.

Timp de o săptămână, liberalul Dorin Chirtoacă a obţinut 449 voturi PROdin partea vizitatorilor UNIMEDIA şi 70 CONTRA.

Cei care au votat au ținut să lase și comentarii în susținerea sau pentru a-l critica pe Dorin Chirtoacă. În timp ce unii cred că acesta a adus schimbarea în oraș, alții sunt de părere că toate prețurile au sărit în sus după ce liberalul a ajuns Primar. O altă parte sunt de părere că Dorin Chirtoacă nu a reușit foarte multe, dar pentru că nu există altul mai bun, acesta merită să mai rămână în fotoliul de șef la Primăria Chișinăului.

Sursa: http://unimedia.md/?mod=news&id=30628

DOCUMENTE. Angajat in urma unui concurs discriminatoriu, directorului Bibliotecii Judetene Covasna, UDMR-istul SZONDA Szabolcs, nu-i place stema Roman


Szonda Szabolcs (foto), directorul Bibliotecii Judetene Covasna, a intrat in legalitate numai dupa ce subsemnatul a sesizat autoritatile statului.
Continuarea aici

Ziarul românesc „Libertatea Cuvântului”, Cernauți, Ucraina: Intervievarea în focus grup și cercetarea situației etno-politice din regiune



Intelectualitatea şi studențimea
Luni, 21 februarie, în sala de conferinţe a Societăţii pentru Cultu­ră Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi, într-un cadru informal, a avut loc o întreve­dere în focus-grup, la care au parti­cipat lideri ai asociaţiilor naţional culturale româneşti din regiunea Cernăuţi. Între aceştia numărându-se dl Vasile Tărâţeanu, preşedinte­le Fundaţiei Culturale de bineface­re „Casa Limbii Române”, Ilie T. Zegrea, preşedintele Reuniunii Scriitorilor din oraşul Cernăuţi, Vasile Bâcu, preşedintele Societăţii pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu”, Vitalie Zâgrea, preşe­dintele Ligii Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuţi, doamna academician Alexandrina Cernov, directorul Editurii „Alexan­dru cel Bun”, dl Octavian Bivolaru, preşedintele Societăţii orăşeneşti Cernăuţi a represiunilor staliniste „Golgota”, ş. a. Evenimentul a fost organizat de Institutul Politologic Bucovinean şi Institutul de Cerce­tări Regionale şi Eurointegrare în colaborare cu Catedra de Politologie şi Administrare Publică de le Universitatea Naţională „Iu. Fedkovyci”, care contribuie la realizarea proiectului ”Monitoringul procesului de formare a relaţiilor balansate etno-naţionale în regiunea Cernă­uţi”.

Focus-grup este o tehnică de cercetare de opinie a unui grup mic de experţi într-un domeniu. Dife­renţa dintre interviu de grup şi inter­vievare prin discuţie de focus-grup este următoarea: dacă în cadrul interviului de grup în profunzime aflăm informaţii despre diferenţe dintre respondenţi, în cadrul focus-grupului colectăm informaţii despre similarităţi şi tendinţe dominante.
Scopul acelui interviu-discuţie în focus-grup a fost obţinerea opinii­lor şi percepţiilor acestor experţi în domeniu, adică a liderilor asociaţii­lor naţional-culturale româneşti din regiunea Cernăuţi în ceea ce pri­veşte funcţionarea şi dezvoltarea societăţilor etno-naţionale şi cultu­rale din regiune, precum şi conservarea şi promovarea culturii comu­nităţii româneşti din Bucovina.
Pe parcursul celor 2 ore de desfăşurare a focus-grupului, con­dus de tânărul politolog George Bodnaraş, cu ajutorul unui ghid semistructurat (cum prevede meto­da realizării unui asemenea stu­diu), au fost discutate următoarele subiecte:
Toleranţa interetnică: ce înseamnă acest concept pentru dumneavoastră?; Dimensiunea modernă a formării conştiinţei etno-naţionale şi a identităţii etnice în Bucovina; Stereotipurile etnice: funcţia şi importanţa lor în procesul de formare a identităţii etnice; Acti­vitatea societăţilor naţional-cultura­le din regiunea Cernăuţi.
Rezultatul aplicării acestei metode de intervievare este cule­gerea informaţiei referitoare la par­ticularităţile asigurării garanţiilor constituţionale ale minorităţii naţio­nale, la nivelul armoniei în societa­te şi atmosferei de toleranţă în stat. Toate rezultatele vor fi prezentate la un seminar special, organizat pentru funcţionarii de stat şi depu­taţii din cadrul Administraţiei de Stat. Rezultatul analizei asupra datelor cantitative este concluzia că, deşi în regiune nu are loc un conflict inter-etnic, totuşi, apar nişte tensiuni de caracter lingvistic. Aceste tensiuni provoacă o distanţiere socială măsurată prin metoda lui Bogardus, adică prin nivelul de acceptare a unor grupuri naţional-culturale şi etno-lingvistice de către altele.

Sursa: Ziarul „Libertatea Cuvântului”
( 8, 25 februarie 2011)

www.CondeiulArdelean.ro: Banii din Bugetul de Stat al României pentru acțiuni separatiste pe criterii etnice?!

in

Autor:
Ilie Şandru

Bugetul Consiliului Judeţean (CJ) Harghita pe anul 2011 se ridică la suma de 205.957.000 mii de lei. Or fi mulţi? Or fi puţini? Răspunsul s-ar putea da doar după ce s-ar şti exact care sunt nevoile social-economice ale judeţului, legate, evident, de necesitatea creşterii gradului de civilizaţie, de dezvoltarea armonioasă a tuturor zonelor geografice ale Harghitei, de creşterea continuă a nivelului de trai al locuitorilor etc.. Aceasta ar însemna punerea în valoare a resurselor naturale, în special de valorificarea apelor minerale şi ale posibilităţilor multiple pentru dezvoltarea turismului rural şi montan.


Sursa: http://www.condeiulardelean.ro/

Discutii ale comunitatii romanesti din Ucraina cu ministrul ucrainean al invatamatului in privinta invatamantului in limba romana


Deputatul roman din Rada Ucrainei, Ion Popescu

Începând cu anul viitor va fi întrodusă testarea independentă externă la limba şi literatura acelor minorităţi naţionale, în limba cărora există proces de invăţământ, în şcoli a declarat Dmitrii Tabacinik, ministrul învăţământului, ştiinţei, tineretului şi sportului din Ucraina la intâlnirea recentă cu Ion Popescu, preşedintele UI „Comunitatea Românească din Ucraina”, deputat în Parlamentul Ucrainei, transmite corespondentul Romanian Global News din Cernauti.

La această întâlnire au mai fost abordate si alte probleme cum ar fi obţinerea studiilor în limbile minorităţilor naţionale şi testarea independentă externă, la fel şi problema aprecierii cunoştinţelor la limba şi literatura minorităţilor naţionale la admiterea la facultate (specializarea „filologie” a limbilor corespuzătoare ale minorităţilor naţionale). Acest lucru fiind extrem de important in contextul in care in Ucraina s-a creat o situaţie paradoxală, când candidatul pentru a fi admis la specializarea limba şi literatura română la facultatea de filologie poate da examen la oricare altă limbă (germană, franceză sau engleză) în afară de limba română.

Ca urmare a acestei întâlniri s-a ajuns si la intelegerea de schimbare a ordinului Ministerului Invatamantului, dat pe vremea regimului Timosenko, despre trecerea treptată a şcolilor cu limba de predare a minorităţilor naţionale la predare în limba ucraineană. Aceasta schimbare fiind una din promisiunile facute minoritatilor de „Paridul Regiunilor”, inca din timpul campaniei elecorale.

La intalnire au mai participat Mihail Tovt, preşedintele de onoare al Uniunii Democratice a ungurilor din Ucraina şi Vadim Colesnicenco, preşedintele Consiliului mişcării publice de apărare a drepturilor „Ucraina Rusofonă”.

Ministrul invatamantului i-a asigurat pe reprezentanţii celor mai numeroase trei comunităţi naţionale din Ucraina, că anul viitor, obligatoriu, se va introduce testarea independentă externă la limba şi literatura minorităţilor naţionale, care a invatamant in limba materna.

sursa: http://www.rgnpress.ro/categorii/economic--social/891-discutii-ale-comunitatii-romanesti-din-ucraina-cu-ministrul-ucrainean-al-invatamatului-in-privinta-invatamantului-in-limba-romana.html