vineri, 20 mai 2011

Informatia Harghitei: Prinţul Charles al Marii Britanii a vizitat judeţul Harghita

Prinţul Charles al Marii Britanii a vizitat judeţul Harghita
Moştenitorul coroanei britanice a admirat biserica fortificată din Delniţa, a vizitat casa unei englezoaice stabilită în zonă şi a învăţat să cosească

Prinţul Charles al Marii Britanii s-a aflat, miercuri, în localitatea harghiteană Delniţa, unde s-a întâlnit cu localnicii, a admirat biserica fortificată, a vizitat casa unei britanice stabilită în zonă şi a învăţat să cosească.
Vizita moştenitorului coroanei britanice a început în zona de lângă biserica fortificată din Delniţa, acolo unde se află o mlaştină şi un cercetător de la Universitatea ,,Sapientia" din Miercurea-Ciuc a realizat un studiu despre viaţa amfibienilor, cu precădere o specie foarte rară de broaşte albastre.
Îmbrăcat lejer şi zâmbitor, prinţul Charles a ascultat cu atenţie explicaţiile cercetătorului Demeter Laszlo despre zona respectivă, care are o frumuseţe aparte.
Timp de aproape jumătate de oră, departe de ochii presei, prinţul s-a plimbat pe o potecă amenajată, după care a vizitat biserica fortificată din Delniţa, cu hramul Sf. Ioan Botezătorul, monument istoric, care datează din 1333, atestat în dijmele papale.
Biserica este construită în stil gotic târziu, dar păstrează câteva elemente specifice stilului roman. Valoros este tavanul monumentului compus din 104 casete pictate în stil renascentist popular, iar bolta este pictată cu imaginea Maicii Domnului, fiind cea mai veche, cea mai mare şi cea mai frumoasă lucrare de acest gen din Transilvania.

Citeşte materialul intregral în ediţia din 20 mai a ziarului Informaţia Harghitei

Sursa: http://www.informatiahr.go.ro/