vineri, 7 octombrie 2011

YouthVoice.ro/Turism: România, în topul turismului de aventură

România ocupă şi locuri fruntaşe în clasamentele mondiale. Turismul de aventură este cel care ne plasează pe locul 9 din 160 de ţări în curs de dezvoltare. Topul a fost realizat de Universitatea George Washington, în colaborare cu două firme de consultanţă în turism.

Indexul ia în calcul nu doar popularitatea actuală a destinaţiilor, ci şi potenţialul de dezvoltare ale acestui segment de turism, bazat pe ieşirile în natură sau pe exploatarea diferitelor culturi. Pentru calcularea punctajului ţărilor analizate s-a avut în vedere şi siguranţa, resursele naturale, resursele necesare activităţilor de aventură, infrastructura şi resursele culturale.

Primele trei locuri în categoria ţărilor în curs de dezvoltare au fost ocupate de Israel, Slovacia şi Chile. La categoria ţărilor dezvoltate, Elveţia, Islanda şi Noua Zeelandă au ocupat primele trei locuri.

Oficialii Organizaţiei Mondiale a Turismului au preconizat că România şi-ar putea dubla numărul de turişti străini în următorii 2-3 ani, dacă va continua să se concentreze pe promovarea muntelui, a Deltei, a mănăstirilor şi a vieţii la ţară.

Niciun comentariu: